Het merendeel van onze dagen besteden we aan werken ‘in ons bedrijf’. Dat is doen waar we goed in zijn. Fotograferen, onderhandelen, verkopen, voorbereiden, beeldbewerking, administratie, communicatie. Kortom, alle activiteiten die ervoor zorgen dat de tent draait. En dat de klant krijgt waar hij om vraagt.

Werken ‘aan ons bedrijf’ is iets heel anders. Dit is de tijd nemen om onze richting goed te krijgen. Investeren we in de juiste vaardigheden? Hebben we het juiste product? Maken we dingen die er écht toe doen? Hebben we een plan zodat onze carriere in een opwaardse beweging zit, en blijft?

Werken ‘in’ je bedrijf tegenover werken ‘aan’ je bedrijf is vergelijkbaar met managen tegenover leiden. Of efficient tegenover effectief. Heel efficient de verkeerde dingen doen is niet effectief.

Wij zijn als mens geneigd om druk te zijn. Druk en efficient zijn goed, denken we. Daarom moeten we tijd vrijmaken om wekelijks stil te staan bij of wel effectief bezig zijn. In plaats van alleen maar druk en efficient.

Er is niets zo zinloos als iets efficient doen wat helemaal niet gedaan hoort te worden.