Stel je wil leren boksen. Er zijn heel veel boksscholen.  Je kunt er overal leren boksen, fit worden en blijven en contacten opdoen. Maar wat nu als je wil boksen op een veilige manier? De kans is groot dat je naar een boksschool gaat die dat specifiek garandeert. ‘Wil je veiligheid? Ik ben er voor jou.’

Hoe vaak heb je niet geprobeerd om je spannende verhaal over je bedrijf te vertellen? Waarom je doet wat je doet? Je bent kleine ondernemer. Tijdens een netwerkevent, of je ontmoet iemand vluchtig tijdens een conferentie, borrel, verjaardag of gewoon op straat. ‘Wat doe jij ook weer?’ Steeds weer kan dat een moeilijke vraag zijn. Pas je het antwoord steeds aan? Is je uitleg net even iets anders, afhankelijk van wie je voor je hebt? Of weet je precies wat je maakt of doet, en voor wie?

Voor de ander is jouw vak, bijvoorbeeld dat van fotograaf, vaak in nevelen gehuld. Er zijn zoveel fotografen, en maakt jou nu anders? Waarom jij?

Als iemand moet vragen wat je doet, kijkend op je naamkaartje, dan ben je niet duidelijk genoeg. Hij zal je dan ook niet goed herinneren. Je blijft onopgemerkt.

De beste strategie is je af te vragen: wat maak ik precies, en voor wie is het? Verbinding leidt tot conversie, nooit andersom.