Marketing is nodig als het goed gaat met je bedrijf. En marketing is te laat als het begint terug te lopen. Als de zaak goed loopt kom je vaak tijd te kort. Geen ruimte voor marketing en reflectie dus. Als je begint met marketing als het al minder goed gaat met je bedrijf dan loop je altijd achter.  De vruchten van marketing zijn namelijk niet meteen te plukken. Een zaadje kan niet de volgende dag of week of maand worden geoogst. Dat gebeurt pas na maanden of jaren. Dus hoe om te gaan met dit dilemma?

Tijdgebrek is je grootste probleem. Druk kan ook betekenen dat je in een tredmolen zit waar je niet goed weet uit te komen. Een tredmolen is een gevaarlijke plek om te zijn. Veel mensen verwarren ‘druk’ met succesvol. Druk is dagen vullen met activiteiten en vaak uren te kort komen. Het werk is nooit af. En heel druk bezig zijn met iets wat niet echt voldoening geeft is het recept voor problemen vroeg of laat. Het is dus zaak uit die tredmolen te stappen.
Veel bedrijven, groot en klein, dus ook de fotograaf die vaak alleen werkt, komen vroeg of laat in deze situatie. Dat is heel normaal. Van start, naar opbouw en succes, naar stagnatie en het gevoel in een tredmolen rond en door te draaien. We komen in het rad als we té afhankelijk worden van bestaande klanten en processen.

In de fotografie gaan de ontwikkelingen razendsnel. Juist professionele fotografen moeten op ontwikkelingen vooruitlopen. Het was vijf jaar geleden ondenkbaar dat vaak goedkope stockfotografie veel fotografen overbodig maakt. En wat te denken van opdrachtgevers die op zoek zijn naar de goedkopere starters die veelal onder de kostprijs kunnen en willen werken. Hun kwaliteit is bovendien vaak erg goed. Je moet je als fotograaf steeds opnieuw uitvinden. En beter worden. Dat kan niet als je vastzit in een ogenschijnlijk comfortabele situatie. Je uitdaging is dus in feite een kans om beter te worden.

Verder kan het zijn dat als we een aantal vaste klanten hebben, creativiteit onder druk kan komen te staan. We gaan minder risico nemen en blijven doen wat we al jaren hebben gedaan. We verliezen dan ook onze ondernemingsgeest.

In plaats van heel goed nadenken over waar je nu eigenlijk mee bezig bent in je bedrijf, zijn de meeste fotografen simpelweg alleen bezig met de dagelijkse of wekelijkse gang van zaken. Het lastige daarbij is dat slechte ontwikkelingen in de omgeving of in de markt niet goed worden opgemerkt, of zelfs verdrongen. Langzaam maar zeker echter, zal dit slechte nieuws toch aankomen. Hoe kun je voorkomen dat je achter de feiten aanloopt? Of erger; in een gat valt omdat én de omzet terugloopt én je niet in staat bent nieuwe kansen te zien en te benutten. In de ‘tredmolen’ fase ben je nog steeds in staat om je koers te wijzigen. Je kunt je zeilen bijzetten. In de fase die erop volgt: teruglopende omzet, burnout en mogelijk verlies is het vaak te laat om effectief het tij te keren.

1.     Begin met verandering juist als het nog goed gaat. Dit is erg moeilijk omdat we al zo weinig tijd hebben. Begin met nieuwe ideeën en nieuwe of andere klanten te benaderen die je helpen uit het rad te komen.
2.     Maak een lijstje van dingen die je écht graag zou doen, als geld geen rol zou spelen. Met andere woorden; stel dat al je (on)kosten en vaste lasten gedekt zouden zijn, wat voor soort dingen zou je doen en met welk soort klanten? Ga vervolgens een beetje van je tijd dit soort dingen bedenken, doen en uitvoeren. En ga op zoek naar (nieuwe) klanten die beter passen bij jouw ideale baan. In plaats van erover lezen of nadenken, in actie komen.
3.     Blijf vernieuwen, ook met je bestaande klanten.
4.     Ga workshops volgen bij andere fotografen zowel online als fysiek. Bezoek musea, laat je inspireren.
5.     Neem risico door nee te durven zeggen. Dat geeft ruimte en tijd om andere opdrachten aan te nemen.
6.     Neem bewust eens een week of twee weken vrij om heel goed na te denken over je strategie voor de komende tien jaar. Dit lijkt niet intuïtief? Jij bent de leider van jouw organisatie. Alleen als je serieus aan introspectie doet kun je op de zaken vooruit lopen. En dat is niet te combineren met dag in dag uit brandjes blussen. Gun jezelf die tijd. Het is geen vakantie maar een investering in jezelf, je gezin en je toekomst.

Ga ook eens in gesprek met collega’s hoe zij hier tegenaan kijken. Je collega’s zijn geen concurrenten. Het simpelweg aanhoren van elkaar’s situatie en uitdagingen levert heel vaak al ruimte voor groei en inzicht. Alleen zo kunnen we het rad te lijf.