‘Als je niet vergeten wil worden zodra je onder de groene zoden ligt, moet je iets schrijven wat de moeite waard is om te lezen, of iets doen wat de moeite waard is om over te schrijven’. Deze beroemde quote van de Amerikaanse schrijver, ondernemer, uitvinder en politicus Benjamin Franklin heeft niets aan waarde ingeboet.

Driehonderd  jaar geleden was het leven simpel en overzichtelijk. Alle dingen in die tijd werden gemaakt met eenvoudig gereedschap.

Franklin begon zijn carrière als drukker. Hij zag hierin de mogelijkheid zichzelf te uiten door zijn eigen teksten te drukken. Social media avant la lettre. Franklin werd mede door de verspreiding van zijn ideeën de bekendste Amerikaan van zijn tijd.

Iedereen met een laptop heeft toegang tot 2 miljard mensen. De instrumenten zijn anders nu. Het idee van delen van waardevolle informatie is hetzelfde.  En wat Franklin deed zonder internet kunnen wij ook.

De taak van elke onderneming is het doen van maar één ding : mensen blij maken. Als je ontdekt op welke manier je dat kunt doen, dan win je. Met je blogs en andere sociale media informeer en inspireer je je doelgroep. Niet zozeer om ze klant te maken, maar om ze blij te maken.

Bouw aan een relatie met ze. Niet omdat je iets van ze wil. Doe het omdat het goed is om te doen.