Hoe zou je leven eruit zien als je net als deze baby zonder angst en zonder geprogrammeerde oordelen de wereld in zou kijken? Alles is mogelijk en alleen het geluk van het moment telt. Liefhebbende mensen om je heen die je ouders blijken te zijn, en het beste met je voorhebben. Alleen het nu telt.

Af en toe, als ik voor iets groots sta, of een lastige gesprek moet aangaan, of een verkoopgesprek inga waarin ik mijn dienst uitleg en mijn aanbod motiveer, dan kijk ik naar dit vrolijke plaatje. Naar die baby die echt nergens bang voor is.  En die alleen maar is.

Ergens in de loop der jaren zijn we allerlei dingen gaan denken en doen die afwijken van deze pure eenvoud. De mening van anderen, ervaringen, deksels op de neus.

De baby en zijn levenslust en daadkracht zitten gelukkig nog 100% in ons. Kijk dus als het lastig wordt naar hoe je was. Je zult zien dat het helpt je stem weer te laten horen. Moedig en speels.

(Drie maanden oud was ik in deze foto).