Stel je bent eigenaar van een tankstation. En je reclameborden met je merk moeten worden vernieuwd. En je hebt de keus tussen diverse leveranciers van dit soort grote reclameborden.  Ze leveren allemaal ongeveer dezelfde kwaliteit en er is niet veel prijsverschil. Laten we er twee nemen.

De één levert hele mooie borden voor een goede prijs en dito kwaliteit.  Maar dit bedrijf doet ook interieurverlichting bij supermarkten,  frisdrankautomaten en wegwijzers.

Het andere bedrijf is specialist in maar één ding: reclameborden voor tankstations. Welke leverancier kies je dan? Als de prijs en de kwaliteit ongeveer gelijk zijn? Deze vraag speelt bij elke opdrachtgever.

Ben jij ook een manusje van alles? En maak je verschillende soorten foto’s voor een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers? Dus maak je zowel portretten als exterieurs, producten en doe je evenementen? Of welke andere combinatie dan ook? Alles of veel van wat er op je pad komt?

Ben jij een expert in iets specifieks en afgebakends? Zodat je reputatie vanzelfsprekend is? Het is niet moeilijk te specialiseren. Het is een keuze. En een noodzakelijke keuze als je alleen maar dát wil doen wat je het beste kunt en het mooiste vindt. En het gevolg zal zijn dat klanten je magische spoor dat je nalaat weten te vinden. Blijf je generalist, dan zal dat niet gebeuren.