Hoe groot is je droom als fotograaf en creatief ondernemer? Hoeveel klanten kun je hebben? Wie en hoeveel mensen ‘liken’ je ? Slaat je aanpak aan? Ben je wel goed genoeg? Hoe relevant is je droom voor de wereld en voor jezelf?

Groot denken is de basis van ondernemend handelen. Als er geen groei is dan ben je overlever. Het zit in onze cultuur. Steeds maar weer anders, nieuwer, beter. Maar is dit wel een goed uitgangspunt? Hoe weet ik wanneer iets genoeg en goed is?

Jentien Keijzer raakt de juiste snaar. We staan allemaal op een goed moment voor dezelfde vraag; wanneer weet ik dat het ok is? En wanneer weet ik dat groter en anders niet altijd beter is.  Groot of de grootste zijn is niet een doel op zichzelf. We zijn human beings, en niet altijd maar human doings.

We hebben een dienstbaar beroep, en nemen geen deel aan de rat race. Zodra we zijn aangekomen op het punt dat het goed en genoeg is, dan kunnen we met aandacht onze doelgroep dienen. ‘Genoeg’ geeft ons het juiste perspectief op wat er echt toe doet.

Foto: Andreas Wagner