Geluk is het resultaat van wat we doen, onze handelingen. Daarom moeten we onszelf niet langer de vraag stellen hoe we gelukkig moeten zijn. We kunnen ons beter de vraag stellen hoe we moeten zijn.

Ryder Carroll, auteur van de ‘Bullet Journal Methode’, zegt terecht dat geluk niet te koop is. Er is geen ‘gelukswinkel’. Wel denken velen van ons dat we door spullen te kopen en veel en meer te bezitten, ons geluk kan vergroten.

‘Het Japanse Ikigai is het snijpunt van doen waar je goed in bent en wat je heel graag doet’.  Fotografen en kunstenaars doen meestal wel wat ze heel graag doen. Helaas zijn er ook veel activiteiten die we met tegenzin doen. En mogelijk om de verkeerde redenen.

Carroll’s net uitgekomen Nederlandse vertaling van de Bullet Journal Methode  is een heel effectieve manier om prioriteiten te kunnen rangschikken. Zodat je opnieuw kunt kijken naar waarom je dingen doet en de kracht van het weglaten onder de knie kunt krijgen. Want: ‘voor alles waar we ja tegen zeggen, zeggen we nee tegen iets anders’.

En dat zou zomaar eens lekker hollen door wuivend gras kunnen zijn. In plaats van een klus die we met tegenzin doen.